سبحان الله وبحمده عدد خلقه ورضا نفسه وزنة عرشه ومداد كلماته


!~ آخـر 10 مواضيع ~!
إضغط على شارك اصدقائك او شارك اصدقائك لمشاركة اصدقائك!

إضافة رد
 
LinkBack أدوات الموضوع
من 5 عدد المصوتين: 0
انواع عرض الموضوع
  #1  
قديم 07-31-2011, 11:44 AM
الصورة الرمزية memo*
عضو نشيط
 
شكراً: 16
تم شكره 19 مرة في 9 مشاركة

memo* عضوية تخطو طريقها









Wink حلويات للرجيم

 

السلام عليكم
جبتلكو انهارده حلويات للي عملين رجيم
يلا مش محرومين من حاجة










1/جلاش قليل الدسم
المقادير:

باكيت عجينة الجلاش
القشطة الخفيفة:
كوب حليب قليل الدسم
½ كوب نشا
ملعقة كبيرة سكر
ملعقة صغيرة ماء الزهر
طريقة التحضير:
سخنى الفرن لدرجة حراة 180س، احضرى صينية قصيرة الحافة.
لا تفصلى اوراق الجلاش عن بعضها. قطعيها الى مربعات حسب الرغبة.
ضعى ملعقة كبيرة او اكثر من الحشو، اغلقى المربع على شكل مثلث، ضعيه فى صينية الفرن.
وزعى طبقة وفيرة من الزيت على سطح الجلاش.
اخبزى لمدة 20 – 25 دقيقة إلى ان تصبح ذهبية اللون.
انثرى عليها بعض السكر الناعم البودرة أو صبى فوقها الشيرة. زينى بالفستق الحبى المجروش.
القشطة الخفيفة: فى قدر متوسط الحجم ضعى الحليب، النشا والسكر، قلبى الى أن يذوب النشا ثم ضعى القدر على نار متوسطة مع استمرار التقليب بهدوء الى ان يصبح الخليط سميكا، اضيفى ماء الزهر، اتركيه فى الثلاجة ليبرد تماما.















2/تشيز كيك






المقادير:
  • علبة بسكويت
  • 1/4 كوب زبدة
  • علبة جبنة بالكريمة
  • 6 ملاعق صغيرة جيلي بطعم الأناناس
  • علبة أناناس محفوظة
  • 1/2 كوب عصير برتقال
  • 1/2 كوب سكر
  • 2 ملعقة كبيرة عصير ليمون
  • 2 كوب كريمة للخفق

الطريقة:
1- دقي البسكويت كويس لغاية ما يبقى ناعم، وضيفي إليه الزبد الطري، وامزجيهم كويس مع بعض.

2- حطي البسكويت والزبدة في صينية مستديرة يكون لها جوانب متحرّكة، واضغطي عليها بإيدك كويس علشان الخليط ينزل في قاع الصينية، وبعد كده حطّي الصينية في الفريزر لمدة ساعة.

3- دوّبي بودرة الجيلي في عصير البرتقال، وحطّيهم هما الاتنين على نار هادية لغاية ما الجيلي يذوب تماماً مع التقليب باستمرار، وبعد كده اطفي البوتاجاز، وسيبي الجيلي لغاية ما يبرد.

4- اضربي الجبنة مع السكر في وعاء باستخدام مضرب بيض كهربائي لغاية ما الخليط يبقى ناعم، وضيفي إليه عصير الليمون مع الاستمرار في الضرب لمدة دقيقة كمان.

5- اخفقي الكريمة كويس باستخدام مضرب البيض، وضيفي نصف كمية الكريمة لمزيج الجبن، وقلّبيهم مع بعض كويس.

6- هاتي قطع الأناناس وضيفيها للجبنة، وضيفي إليها عصير البرتقال، وقلّبيهم مع بعض كويس، وبعد كده صبّي المزيج على البسكويت اللي إنتِ عملتيه، وسوّي السطح بظهر الملعقة، ودخّلي الكيكة في الثلاجة لمدة 7 ساعات، وبعد كده طلّعيه من الثلاجة، وزيّنيه بقطع الأناناس، والباقي من الكريمة المخفوقة.. وبالهنا والشفا.










3/كيك الشوكولاته
المقادير:
  • 5 بيضات
  • كوب ونصف سكر
  • 3/4 كوب لبن
  • 3 كوب دقيق
  • 3/4 كوب زيت
  • كاكاو بودرة
  • 4 ملاعق صغيرة بيكينج باودر
  • فانيليا


مقادير صوص الشيكولاتة:
  • 1/4 كيلو شيكولاتة خام
  • 2 ملعقة كبيرة سكر
  • ملعقة زبدة
  • ملعقة كبيرة نشا
  • 2 كوب لبن

الطريقة:
1- لتحضير صوص الشيكولاتة، بنخلط الشيكولاتة الخام مع السكر والزبدة والنشا واللبن، ونقلبّهم كلهم على النار لغاية ما يسيحوا تماماً.

2- اضربي البيض مع الفانيليا بالمضرب الكهربائي، وبعد كده ضيفي عليهم السكر والزيت، واخلطيهم كويس مع بعض.

3- اخلطي الدقيق مع البيكينج باودر، وبعد كده صبّي عليه خليط البيض، وقلّبيهم مع بعض كويس باستخدام ملعقة خشب، لغاية ما الخليط كله يتجانس ويتماسك مع بعضه، وبعد كده ابدئي ضيفي الكاكاو شوية بشوية؛ لغاية ما تديكي اللون اللي إنتِ عايزاه.

4- هاتي الصينية اللي هتعملي فيها الكيكة، وادهنيها بشوية زيت صغيرين، ورشّيها بشوية دقيق، وصبّي فيها العجين، ودخّليها في فرن ساخن، وسيبيها لمدة 30 دقيقة، وبعد الـ30 دقيقة ما يعدّوا، افتحي الفرن، واغرسي فيها السكينة؛ علشان تتأكّدي إنها استوت كويس؛ يعني لو السكينة طلعت نظيفة تماماً، تبقى الكيكة استوت.

5- بعد كده طلّعي الصينية من الفرن، وصبّي عليها صوص الشيكولاتة البارد، وسيبيها شوية علشان تهدى، وبعدين قطّعيها وقدّميها.. وبالهنا والشفا.


4/ بسبوسه للرجيم

كوبين سميد

كوب طحين كوبين

سكر فواكه(فركتوز )

كوبين روب

8بيضات

2ملعقة بيكنك باودر

2ملعقة فانيليا

الطريقه

يخلط السميد مه الروب وملعقة بيكنك باودر وكوب واحد من السكر وملعقة فانيليا ويترك لمدة نصف ساعه يتخمر .

يخلط البيض مع كوب السكر وملعقه الفانيليا و بيكنك باودر ثم يضاف الطحين بالتدريج مع الخفق المستمر لمدة ربع ساعه .

يخلط المزيجين مع بعض جيداً في صينيه مدهونه وتدخل الفرن حتى تنضج .




5/بسكويت للرجيم
المقادير 1 ملعقه كبيره زبد صفراء – نصف كوب دقيق – ثلاث أرباع كوب ردًه – 1 بيضه – نصف كوب سكر بودره – 1 ملعقه صغيره بيكنج باودر – فانيليا – قطرات لبن فقط لظبط العجين . :الطريقة

1- يوضع الدقيق و الرده و ذرة الملح و البيكنج باودر فى إناء عميق و تضاف الزبد و تفرك بالأصابع حتى تختلط بالدقيق تماما ثم نضيف السكر البودر و البيضه و الفانيليا و نعجن ممكن إضافة قطرات لبن لظبط العجين فقط . ثم يشكل على شكل أقراص صغيره و يخبز فى فرن متوسط الحراره لمدة ربع ساعه تقريبا .و يبرد و يقدم


كفايه كدا انا زهقت
اتمني تستفيدو


-:مواضيع أخرى تفيدك:-

Share

رد مع اقتباس
2 أعضاء قالوا شكراً لـ memo* على المشاركة المفيدة:

قديم 07-31-2011, 02:59 PM   رقم المشاركة : 2
البسام
عضو متألق






 

الحالة
البسام غير متواجد حالياً

 
البسام عضوية تخطو طريقها

شكراً: 394
تم شكره 99 مرة في 34 مشاركة

 
افتراضي رد: حلويات للرجيم

مشكووورة اختي يعطيكـ العافية

ويسلموو ع المجهود

تقبلي مروري...,’,

رد مع اقتباس
قديم 07-31-2011, 03:14 PM   رقم المشاركة : 3
K A K A S H I
عضو سوبر





 

الحالة
K A K A S H I غير متواجد حالياً

 
K A K A S H I عضوية ستكون لها صيت عما قريبK A K A S H I عضوية ستكون لها صيت عما قريب

شكراً: 266
تم شكره 467 مرة في 192 مشاركة

 
افتراضي رد: حلويات للرجيم

يسلموووووووووو ع الطرح الرائع

رد مع اقتباس
قديم 07-31-2011, 04:28 PM   رقم المشاركة : 4
Big Boss
عضو خارق






 

الحالة
Big Boss غير متواجد حالياً

 
Big Boss عضوية جيدة فعلاًBig Boss عضوية جيدة فعلاًBig Boss عضوية جيدة فعلاًBig Boss عضوية جيدة فعلاًBig Boss عضوية جيدة فعلاً

شكراً: 4,888
تم شكره 9,880 مرة في 2,190 مشاركة

 
افتراضي رد: حلويات للرجيم

مشكوره على الحلويات

تقبلي مروري

^_^

رد مع اقتباس
قديم 07-31-2011, 06:53 PM   رقم المشاركة : 5
حنان
عضو نشيط





 

الحالة
حنان غير متواجد حالياً

 
حنان عضوية تخطو طريقها

شكراً: 0
تم شكره 147 مرة في 41 مشاركة

 
افتراضي رد: حلويات للرجيم

يسلمووووو ^_^

رد مع اقتباس
قديم 08-01-2011, 12:31 AM   رقم المشاركة : 6
miranda cosgrove
عضوية ذهبية






 

الحالة
miranda cosgrove غير متواجد حالياً

 
miranda cosgrove عضوية مشهورة نوعاً ماmiranda cosgrove عضوية مشهورة نوعاً ماmiranda cosgrove عضوية مشهورة نوعاً ما

شكراً: 188
تم شكره 774 مرة في 431 مشاركة

 
افتراضي رد: حلويات للرجيم

تسلم الاياادي

رد مع اقتباس
قديم 08-01-2011, 01:35 AM   رقم المشاركة : 7
memo*
عضو نشيط






 

الحالة
memo* غير متواجد حالياً

 
memo* عضوية تخطو طريقها

شكراً: 16
تم شكره 19 مرة في 9 مشاركة

 
افتراضي رد: حلويات للرجيم

ثانيه واحده ايه اللي يدخل الاولاد منتدي الطبخ للدرجة دي عندكو فرااااااااااااااااااااااغ هههههههههههههه
بس مشكورين علي مروركم

رد مع اقتباس
قديم 08-02-2011, 02:07 AM   رقم المشاركة : 8
memo*
عضو نشيط






 

الحالة
memo* غير متواجد حالياً

 
memo* عضوية تخطو طريقها

شكراً: 16
تم شكره 19 مرة في 9 مشاركة

 
افتراضي رد: حلويات للرجيم

انا لو مكانكو ولقيت الموضوع كبير كدا مش هقراءه هههههههههههههههههه

رد مع اقتباس
قديم 08-02-2011, 11:43 PM   رقم المشاركة : 9
sakora ha
مشرفة سابقة






 

الحالة
sakora ha غير متواجد حالياً

 
sakora ha عضوية مميزة فعلاًsakora ha عضوية مميزة فعلاًsakora ha عضوية مميزة فعلاًsakora ha عضوية مميزة فعلاًsakora ha عضوية مميزة فعلاً

شكراً: 1,769
تم شكره 950 مرة في 573 مشاركة

 
افتراضي رد: حلويات للرجيم

جوزيتي خيرا على طرحك
يعطيكي الف عاافية
مشكوووووووورة على موضوعك الحلوو

تحياتي ~

رد مع اقتباس
قديم 08-05-2011, 12:27 AM   رقم المشاركة : 10
الدلوعة
عضو مبتدئ






 

الحالة
الدلوعة غير متواجد حالياً

 
الدلوعة عضوية تخطو طريقها

شكراً: 0
تم شكره 3 مرة في 3 مشاركة

 
افتراضي رد: حلويات للرجيم

مشكوووووررة اختي ميمو

رد مع اقتباس
إضافة رد

مواقع النشر (المفضلة)

أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع

تعليمات المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code is متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة
Trackbacks are متاحة
Pingbacks are متاحة
Refbacks are متاحة



الساعة الآن 04:27 PM


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd
جميع الحقوق محفوظة لموقع مونمس / " يمنع منعاً باتا المواضيع السيئة المخالفة للشريعة الإسلامية" التعليقات المنشورة لا تعبر عن رأي المنتدى وإنما رأي الكاتب نفسه
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0